ja munkkien tekoa tarvii alkaa reenata :)
perinteisen hillomunkin oloisia,
mutta ne on ihan älyttömän hyviä.
Varsinkin, kun taikinan kanssa
ei tarvitse oikeastaan temppuilla ollenkaan,
vaan sitä voi heti alkaa paistaa.
Alkuperäinen ohje löytyy Kamomillan Konditoriasta.
Pikamunkit
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria
3 dl kauramaitoa (muukin kasvimaito toki käy)
4 rkl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
(tai sulatettua vegaanista margariinia)
Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon maito ja margariini.
Kuumenna öljy kattilassa, se on tarpeeksi kuumaa,
kun pudotat sinne pienen nokareen taikinaa ja se tirisee ja ruskettuu.
Pienennä lämpöä.
Tiputa taikinaa öljyyn varovasti ruokalusikallisen verran kerrallaan.
Paista munkkeja n. viitisen minuuttia, käännä ne ympäri
paistamisen puolessa välissä.
Munkit ovat kypsiä, kun niissä on kaunis ruskea väri pinnassaan.
Nosta kypsät munkit reikäkauhalla
lautaselle talouspaperin päälle valumaan
ja anna niiden hiukan jäähtyä,
ennen kuin kierittelet ne sokerissa.
Jos haluat munkeista pehmeäkuorisia,
täytyy malttaa odottaa seuraavaan päivään.
Ja se on kyllä vaikeaa !
Säilytä mahdollisesti jääneet munkit jääkaapissa rasiassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti