Rakkaus.
Kehittelin tämän reseptin
Chocochilin kakkureseptin pohjalta.
Onneks kehittelin, sillä tästä kakusta
tuli ihan taivaallisen hyvää !
Englantilainen hedelmäkakku
2 dl mantelirouhetta
200 g kuivattuja hedelmäpaloja
(appelsiinikuoripaloja, sukaatteja)
(appelsiinikuoripaloja, sukaatteja)
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurakermaa
0,5 dl glögiä
125 g sinistä Keijua
1 dl fariinisokeria
2 dl hienoa sokeria
1 tl vanilja-aromia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurakermaa
0,5 dl glögiä
125 g sinistä Keijua
1 dl fariinisokeria
2 dl hienoa sokeria
1 tl vanilja-aromia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
Sekoita mantelirouhe, hedelmäpalaset, jauhot,
sooda ja leivinjauhe yhteen.
Sekoita kaurakerma ja glögi yhteen vaikka jossain mukissa.
Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokerit.
Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokerit.
Lisää vaahtoon soijajogurtti ja vanilja-aromi.
Sekoita jauhosekoitukseen kaurakermaglögi ja sokerijogurttivaahto.
Vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä kuitenkaan liikaa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunti.
Kuorruta kakku glögiin tehdyllä tomusokerikuorrutuksella.
Säilytä kakku jääkaapissa, mielellään jossain tiiviissä rasiassa,
maku tasaantuu ja paranee ajan kuluessa,
Mmmm....Nayttaapa herkulliselta. Ja Taunokin nayttaa tykkaavan. <3
VastaaPoistaKiitos !
VastaaPoistaKakusta tuli kyllä ihan mielettömän hyvää <3
Tauno onneks vaan haisteli.
Kakku meni just uuniin paistumaan ja taikina ainakin oli herkullista! Vihdoinkin sain aikaseksi tehä hedelmäkakun jouluksi! Herkullista joulunaikaa ^_^
VastaaPoistaOi kun ihanaa, että teit kakkua ! Toivottavasti maistui <3
PoistaMukavia välipäiviä ja ihanaa uuttaa vuotta !
Onko tomusokerikuorrutteelle mitään ohjetta?
VastaaPoistaMoikka ! Mulla ei varsinaista ohjetta ole, valitettavasti. Teen kuorrutteen yleensä tunteella, eli pieneen kulhoon kaadan tomusokeria ja vähn kerrallaan vettä, mehua, tai tässä tapauksessa glögiä. Sekoitan tasaiseksi, lisäten nestettä, mutta jos sitten tuleekin liian juoksevaa, lisään vastaavasti tomusokeria. Kuorrutteen tulee olla hitaasti valuvaa, silloin se on helpoin valuttaa lusikan avulla kakun päälle. Toivottavasti tästä oli apua.
PoistaKauan arvioisit että kakku säilyy jääkaapissa?
VastaaPoista