"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

maanantai 26. joulukuuta 2016

Englantilainen hedelmäkakku

Rakkaus.
Kehittelin tämän reseptin 
Chocochilin kakkureseptin pohjalta.
Onneks kehittelin, sillä tästä kakusta
tuli ihan taivaallisen hyvää !


Englantilainen hedelmäkakku 

2 dl mantelirouhetta
200 g kuivattuja hedelmäpaloja
(appelsiinikuoripaloja, sukaatteja)
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurakermaa
0,5 dl glögiä
125 g sinistä Keijua
1 dl fariinisokeria
2 dl hienoa sokeria
1 tl vanilja-aromia
1 dl maustamatonta soijajogurttia


Sekoita mantelirouhe, hedelmäpalaset, jauhot, 
sooda ja leivinjauhe yhteen.
Sekoita kaurakerma ja glögi yhteen vaikka jossain mukissa.
Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokerit.
Lisää vaahtoon soijajogurtti ja vanilja-aromi.

Sekoita jauhosekoitukseen kaurakermaglögi ja sokerijogurttivaahto.
Vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä kuitenkaan liikaa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 
Paista 175 asteessa noin tunti.

Kuorruta kakku glögiin tehdyllä tomusokerikuorrutuksella.

Säilytä kakku jääkaapissa, mielellään jossain tiiviissä rasiassa,
maku tasaantuu ja paranee ajan kuluessa,
jos kakkua malttaa olla syömättä :)







7 kommenttia:

  1. Mmmm....Nayttaapa herkulliselta. Ja Taunokin nayttaa tykkaavan. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos !
    Kakusta tuli kyllä ihan mielettömän hyvää <3
    Tauno onneks vaan haisteli.

    VastaaPoista
  3. Kakku meni just uuniin paistumaan ja taikina ainakin oli herkullista! Vihdoinkin sain aikaseksi tehä hedelmäkakun jouluksi! Herkullista joulunaikaa ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun ihanaa, että teit kakkua ! Toivottavasti maistui <3
      Mukavia välipäiviä ja ihanaa uuttaa vuotta !

      Poista
  4. Onko tomusokerikuorrutteelle mitään ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ! Mulla ei varsinaista ohjetta ole, valitettavasti. Teen kuorrutteen yleensä tunteella, eli pieneen kulhoon kaadan tomusokeria ja vähn kerrallaan vettä, mehua, tai tässä tapauksessa glögiä. Sekoitan tasaiseksi, lisäten nestettä, mutta jos sitten tuleekin liian juoksevaa, lisään vastaavasti tomusokeria. Kuorrutteen tulee olla hitaasti valuvaa, silloin se on helpoin valuttaa lusikan avulla kakun päälle. Toivottavasti tästä oli apua.

      Poista
  5. Kauan arvioisit että kakku säilyy jääkaapissa?

    VastaaPoista