"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Maailman parhaat pyörykät !


Me olimme viime lauantaina ystäväni pojan lakkiaisissa
ja lähtiessämme juhliin muistin, etten ollut syönyt
kuin vähän aamupalaa koko päivänä
ja vatsa oli kurnimispisteessä.
Mietin ääneen, että no, on sitä ennenkin nälässä selvitty,
en edes kuvitellut, että juhlapaikalla olisi mulle mitään sopivaa ruokaa.

Mun ystäväni kuitenkin yllätti mut aivan täydellisesti.
Hän oli tehnyt mua varten aivan ihanaa ruokaa,
uunijuureksia tofulla ja soijarouhepyöryköitä !
Ruoka oli niin hyvää, etten ole koskaan niin hyvää vielä syönytkään.

Kun kakun vuoro tuli, oli pöydässä
vegaani suklaakakku kookoskuorrutteella.
Kakku oli uskomattoman suussasulavaa,
kosteaa, siinä maistui suklaa ja kookos
täydellisessä sopusoinnussa.
Mieletön kakkukokemus !

Olin niin liikuttunut ystäväni ajattelevaisuudesta mua kohtaan,
että olin lähes sanaton. Nautin vain.
Sain kotiin viemiseksi uunijuureksia ja soijarouhepyöryköitä,
ja sain nauttia niistä vielä kotonakin.
Tänään söin surukseni viimeisen pyörykän ja
loput uunijuurekset tofuineen.
En muuten ole IKINÄ missään koskaan milloinkaan
syönyt niin hyvää tofua. Söin palasia ihan pelkiltäänkin
juuresten seasta ja en olisi tunnistanut paloja tofuksi,
jos en olisi tiennyt. Uskomatonta !

Onneksi tulen saamaan reseptit ystävältäni,
tosin vasta ensi viikonloppuna...
En siis voinut olla etsimättä soijarouhepyöryköiden reseptiä netistä.
Ystäväni kertoi sen löytäneensä sieltä.
Ja niin löysin minäkin, Vegaaniliiton sivuilta !
Oi onnea !

Tein tänään maailman parhaita pyöryköitä ihan itse.
Tässä tulee resepti, kannattaa todellakin kokeilla !

Soijarouhepyörykät n. 20 kpl
(resepti Jere Nieminen - Vegaanin kotiruokakirja)

1 pieni tai puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kiinteämaltoinen peruna
2,5 dl tummaa soijarouhetta
1 dl korppujauhoja
2 dl kaura- tai soijakermaa
2 rkl kuivattua persiljaa
3 rkl soijakastiketta
1,5 rkl perunajauhoja
2 tl paprikamaustetta
1 tl murustettuja viherpippureita
1 tl rouhittua mustapippuria

rypsiöljyä paistamiseen

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta peruna
raastimen hienoimmalla terällä.
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja
anna pyörykkätaikinan levätä n. 15 minuuttia.
Muotoile taikinasta uunipellille pyöryköitä.
Paista pyörykät pannulla reilussa rypsiöljyssä.

Ette voi uskoa, kuinka hyviä nämä pyörykät on.
Ne söisi hetkessä tosta vaan.

Suurella mielenlujuudella säästän kuitenkin
suurimman osan huomiseksi ruuaksi.
Osan kyllä napostelen tänään muuten vain
ja muutaman murennan leivän väliin :)
Iiiih !


Uunijuureksia ja soijarouhepyöryköitä

Kakkua !

Omatekemät soijarouhepyörykät

Sain muistoksi tämän
juhlien kakkupöydästä <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti