Tasan puoli vuotta vegaanina.
Puolen vuoteni kunniaksi kehittelin
kesäisen, vaniljaisen raparperipiirakan.
Tosin leivoin sen jo sunnuntaina,
onneksi, sillä en olisi ehtinyt tänään.
Vaniljaraparperipiirakka
Pohja :
150 g sinistä Keijua
1 dl sokeria
2 rkl Alpron kermaa (maitokin käy)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte :
3 pientä purkkia Alpron vaniljavanukasta
2 rkl perunajauhoja
300-400 g raparperia
sokeria
Vatkaa Keiju ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kerma/maito ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet.
Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
Lisää perunajauhot vanukkaiden joukkoon
ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos piirakkapohjalle.
Lisää vaniljavanukkaan päälle raparperin palaset
ja ripottele päälle reiluhkosti sokeria.
Paista 200 asteessa 35-45 minuuttia tai kunnes
piirakka on kauniin värinen ja kypsä.
Anna piirakan jäähtyä hieman ja nauti lämpöisenä.
Vaikka on piirakka kylmänäkin ihan taivaallista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti