n. reilu puoli pakettia lasagnelevyjä
Soijahässäkkä
0,5 dl öljyä
2 dl soijarouhetta
paprikajauhetta
1 dl vettä
Kuumenna öljy pannussa, lisää paprikajauhe.
Sekoita mausteet öljyyn ja lisää sitten kuiva soijarouhe.
paista soijarouhetta jonkun aikaa, lisää sitten vesi
ja anna hautua niin kauan, että vesi on imeytynyt.
Tomaattikastike
reilu puoli pussia pakastesipulikuutioita (tai yksi iso sipuli)
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
1 purkki tomaattimurskaa
1 pieni purkki tomaattipyrettä
pizzamaustetta
mustapippuria
Kuullota sipulikuutiot ja murskattu valkosipuli öljyssä
isossa pannussa tai sitten kattilassa.
Lisää muut ainekset, myös soijarouhe
ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
Lisää vettä tarvittaessa.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Valkokastike
6 rkl vegaanista margariinia (esim.sininen Keiju)
6 rkl vehnäjauhoja
8 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
ripaus valkopippuria
1 tl suolaa
reilu puoli pkt Violife for pizza juustoa
Sulata margariini kattilassa, lisää jauhot
ja sekoita ne margariinin kanssa.
Lisää maito kunnolla sekoittaen,
ettei jauhot paakkuunnu.
Lisää mausteet ja juustoraaste,
kuumenna sekoittaen ja anna kiehahtaa.
Sekoittele niin kauan, että kastike on tasaista
ja tarkista maku.
Laita vuuan pohjalle ensin tomaattikastiketta.
Laita tomaattikastikkeen päälle lasagnelevyjä,
sitten taas uusi kerros tomaattikastiketta ja
sitten valkokastiketta.
Jatka niin kauan kuin kastikkeita riittää.
Paista uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia.
Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen herkuttelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti