"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Ihana, helppo Porkkanakakku


Porkkanakakku

4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa (n. viisi porkkanaa)
3,5 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
2 dl öljyä
1,5 dl soijamaitoa tai vettä
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele kakkuvuoka kasvismargariinilla ja jauhota vehnäjauholla.
Sekoita fariinisokeri, öljy ja soijamaito keskenään.
Sekoita kuivat aineet erikseen toisessa kulhossa
ja lisää ne sokeriseokseen porkkanaraasteen kanssa.
Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista noin 45 minuuttia,
tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna jäähtyä.

Kuorrutus :

100 g kasvismargariinia
225 g Tofutti maustamatonta soijatuorejuustoa
(tai 200 g Violife maustamatonta tuorejuustoa)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(mantelirouhetta)

Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja levitä kakun päälle.
Koristele kakku mantelirouheella.

Käytin irtopohjavuokaa, halkaisijaltaan 21 senttiä,
ja kakusta tuli mukavan paksu.
Käytin mantelirouheen sijaan koristeluun vegaanisia suklaaströsseleitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti