"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

perjantai 24. maaliskuuta 2023

Pannukakkua !

Pannukakku on kaikkien herkkua.

Varsinkin mansikkahillon kanssa ihan parasta.

Tämä pannari on uunista tulleena pehmeää,

mutta seuraavana päivänä jämäkämpää. 

Tätä pannukakkua voi myös pakastaa,

jos pelliltä jotain sattuisi yli jäämään.

Säilytä valmis pannari jääkaapissa.

HUOM!

Jukurttipurkista jää yli 4 dl soijajukurttia.

Voit  käyttää sen tekemällä Raparperipiirakan,

olen tehnyt reseptiin ohjeen "4 desin taikinalle" :)


Pannukakku menee näin :

6,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1 dl sokeria

1 dl maustamatonta soijajukurttia

1 litra kauramaitoa

juoksevaa vegaanista margariinia 


Sekoita kuivat aineet, lisää kauramaito ja jukurtti

ja sekoita tasaiseksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja

anna taikinan turvota sen aikaa.

Kaada  juoksevaa margariinia leivinpaperin päälle

muutamia "viivoja" ja laita pelti uuniin.

Kun margariini on sulanut, levitä se pellille tasaisemmin

ja kaada taikina päälle.

Kaada vielä juoksevaa margariinia muutamia "viivoja"

tai kiemuroita :) taikinan päälle ja

paista pannukakkua uunissa keskitasolla n. 30 minuuttia.

Siirrä pelti ylemmälle tasolle ja paista vielä n.10 minuuttia.

Jos pannukakku on aivan vaalean värinen,

voit nostaa pellin pariksi minuutiksi ylimmälle tasolle.


Anna pannukakun jäähtyä pellillä,

leikkaa melkein jäähtyneenä paloiksi ja herkuttele !



,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti