Porkkanakakku onnistuu myös gluteenittomana.
Kakku kannattaa tehdä vähintään yhtä päivää aikaisemmin
ja kuorruttaa kun kakku on täysin jäähtynyt.
Porkkanakakku
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa (n. viisi porkkanaa)3,5 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
2 dl öljyä
1,5 dl vettä
5,5 dl Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele 21-24 senttinen kakkuvuoka kasvismargariinilla ja
jauhota gluteenittomalla korppujauholla.
Sekoita fariinisokeri, öljy ja vesi keskenään.
Sekoita kuivat aineet erikseen toisessa kulhossa
ja lisää ne sokeriseokseen porkkanaraasteen kanssa.
Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista noin 40-45 minuuttia,
tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna jäähtyä.
Kuorrutus :
100 g kasvismargariinia
200 g Violife maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(mantelirouhetta)
Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja levitä kakun päälle.
Koristele kakku mantelirouheella.
Sekoita kuivat aineet erikseen toisessa kulhossa
ja lisää ne sokeriseokseen porkkanaraasteen kanssa.
Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista noin 40-45 minuuttia,
tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna jäähtyä.
Kuorrutus :
100 g kasvismargariinia
200 g Violife maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(mantelirouhetta)
Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja levitä kakun päälle.
Koristele kakku mantelirouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti