Tämä kakku on ihanaa.
Niin ihanaa, että sitä täytyy maistaa itse.
Ohje on myös älyttömän helppo,
oikeastaan kaikki vaan sekoitetaan yhteen.
Alkuperäinen ohje löytyy Valion resepteistä.
Sitruunakakku
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(1 prk Valio Oddlygood Bake & Dessert vaniljaa)
Valio on ilmeisesti lopettanut Bake & Desertin valmistuksen,
käytä tilalla:
200 g Alpro Go On Vaniljaa
1 dl rypsiöljyä
½ dl kauramaitoa (muukin kasvimaito käy)
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Lisää kosteat ainekset ja sekoita taikina sekaisin.
Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun
1 dl rypsiöljyä
½ dl kauramaitoa (muukin kasvimaito käy)
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Lisää kosteat ainekset ja sekoita taikina sekaisin.
Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun
n. 20-21 senttiseen irtopohjavuokaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 40 min.
Anna kakun jäähtyä vuoassa jonkin aikaa
ja kumoa se sitten lautaselle jäähtymään.
Koristele jäähtyneenä tomusokerikuorrutuksella
Koristele jäähtyneenä tomusokerikuorrutuksella
(tomusokeria ja sitruunamehua niin, että
kuorrutuksesta tulee juoksevaa)
tai ripottelemalla tomusokeria kakun päälle.
tai ripottelemalla tomusokeria kakun päälle.
Säilytä valmis kakku jääkaapissa.
Kakun voi myös pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti