Runebergin päivä tulee aina nopeammin kuin kukaan osaa odottaa.
Tämä pieni kakku on kuin iso leivos.
Ihanan makuinen, sopivan kostea ja helppo tehdä.
1,5 dl öljyä
1 dl sokeria
2 prk Piltti omenasosetta
0,5 tl karvasmanteliaromia
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl korppujauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Koristelu :
vadelmahilloa
tomusokerikuorrutetta
Sekoita öljy, sokeri, omenasose ja manteliaromi keskenään kulhossa.
Yhdistä kuivat aineet.
Yhdistä seokset keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina pieneen, (halkaisija n.17 cm) öljyttyyn vuokaan.
Paista kakku 170 asteisessa uunissa alatasolla noin 20 minuuttia.
Paista kakku 170 asteisessa uunissa alatasolla noin 20 minuuttia.
Valmista sokerikuorrutus lisäämällä tomusokeriin
vähän vettä kerrallaan niin että saat paksuhkon kuorrutteen.
Koristele jäähtynyt kakku levittämällä keskelle hilloa
Koristele jäähtynyt kakku levittämällä keskelle hilloa
ja pursota hillon ympärille sokerikuorrutusrengas.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti