"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Uunijuurekset ja Soijarouhepyörykät (versio 2)

Sunnuntai.
Juuresvuokapäivä.
Arkisin harvemmin ehtii tehdä ruokaa tuntitolkulla,
joten sunnuntai on juuri sopiva päivä tehdä uuniruokaa !
Ja kun tekee ison satsin kerrallaan,
riittää siitä hyvin alkuviikoksikin vielä ruokaa :)

Uunijuurekset

4-6 perunaa
4-6 porkkanaa
1 keskikokoinen lanttu
1 iso punajuuri tai bataatti
2-3 rkl öljyä
yrttisekoitusta, mustapippuria,
valkosipulijauhetta, suolaa ja siirappia
4-5 pientä sipulia

Kuori ja paloittele juurekset.
Lanttu ja punajuuri kannatta pilkkoa muita pienemmiksi paloiksi 
tai esikypsentää mikrossa tai keittäen hieman, 
sillä ne vaativat porkkanaa ja perunaa pidemmän kypsennysajan. 
Sekoita kulhossa öljy, mausteet ja juurespalat. 
Laita juurekset vuokaan ja kaada niiden päälle hieman siirappia.
Paista juureksia 180 asteessa vähintään puolitoista tuntia.
Lisää sipulit kun vuoka on ollut uunissa noin puoli tuntia.

Voit loppuvaiheessa peittää vuuan foliolla,
jos tuntuu, että juurekset kuivuvat.
Niitä voi myös sekoitella muutaman kerran paiston aikana.

Uunijuureksista saa uuden ruuan seuraavaksi päiväksi
keittämällä riisiä ja paistamalla seuraksi vaikkapa soijasuikaleita.
Sekoita riisi ja juurekset pannulla soijasuikaleiden joukkoon
ja kuin huomaamatta saat aikaiseksi ihanan uudenlaisen pyttipannun :)

Soijarouhepyörykät (versio 2)

1 sipuli tai puoli pussia pakastesipulikuutioita
4 valkosipulinkynttä
1 iso kiinteä peruna
2,5 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl vaaleaa soijarouhetta
2 dl korppujauhoa
4 dl kauraruokakermaa
3 rkl soijakastiketta
3 rkl perunajauhoja
yrttisekoitusta, paprikajauhetta,  smoked paprikajauhetta, pippurisekoitusta
(Voit käyttää muitakin mausteita, oman mielesi mukaan.)

Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Jos käytät pakastesipulia, sulata se mikrossa pehmeäksi.
Kuori ja raasta peruna raastimen hienoimmalla terällä.
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja
anna pyörykkätaikinan levätä n. 15 minuuttia.
Maista taikinaa, lisää mausteita, jos tuntuu siltä.
Muotoile taikinasta uunipellille pyöryköitä.
Paista pyörykät pannulla reilussa rypsiöljyssä.

Näitä pyöryköitä tulee tällä ohjeella noin pellillinen.
Maku on pehmeämpi kuin näissä Soijarouhepyöryköissä.

Uunijuurekset

Soijarouhepyörykät





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti