"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

tiistai 10. marraskuuta 2015

Toscapiirakkaa ja Pasteijoita !


Isänpäivä oli viime sunnuntaina
ja ajattelin ilahduttaa lasteni isää
lempiherkullaan Toscapiirakalla.
Löysin alkuperäisen ohjeen Vegaaniliiton sivulta,
mutta suurena tosca-kuorrutuksen ystävänä
muokkasin reseptiä enemmän omaan makuuni :)

Toscapiirakka

Pohja :
4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
50 g margariinia
noin 3 dl kasvimaitoa
muutama puristus sitruunan mehua

Päälle :

75g mantelilastuja
1,5 dl sokeria
75 g margariinia
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,51 rkl kasvimaitoa tai vettä

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. 
Sekoita sitruunan mehu huoneenlämpöiseen maitoon. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteseos joukkoon. 
Sekoita hyvin, mutta älä sitkeäksi. 
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle
ja paista 200 °C:ssa noin 10 minuuttia.

Tee sillä aikaa kuorrutus. 
Sekoita kuorrutuksen kaikki aineet keskenään kattilassa 
ja anna niiden kiehahtaa. Muista sekoittaa koko ajan. 
Kun pohja on lähes paistunut, ota se uunista 
ja levitä kuorrutus pinnalle. 
Laita piirakka takaisin uuniin ja paista valmiiksi. 
Noin 10 minuuttia. Tarkkaile kuitenkin,
ettei pinta ruskistu liikaa.
Kokonaispaistoaika on noin 20 min.

Leikkaa jäähtyneenä sopivan kokoisiksi paloiksi
ja herkuttele <3

Tänään tein pasteijoita,
joihin tuli täytteeksi taivaallista
soijarouheriisitäytettä.

Pasteijat

4 pakettia Myllyn Paras lehtitaikinaa (500g)

Täyte :

1 1/2 dl soijarouhetta
1 1/2 dl puuroriisiä
2 sipulia
öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl sokeria
vajaa 1 tl mustapippurirouhetta
chilimaustetta
paprikajauhetta

Keitä riisi kypsäksi.
Keitä soijarouheet pehmeäksi.
Valuta soijarouheesta kaikki vesi ja kosteus pois.
Riisi kiehunee tässä vaiheessa vielä.
Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja
kuullota ne pannulla öljyssä,
mihin olet lisännyt soijakastikkeen.
Lisää joukkoon valutettu soijarouhe ja mausteet.
Kääntele hässäkkää pannulla ja
lisää valutetut, kypsät riisit.
Tarkista maku.

Leikkaa lehtitaikinalevyt kahtia ja
jaa täytettä nokareet neliöille.
Kastele reunat kylmällä vedellä
ja taittele neliöt kolmiomaisiksi,
painele reunat kunnolla sormin kiinni.
Pistele päälle haarukalla muutama ilmareikä.
Paista 225 asteessa n 8-10 minuuttia,
tai kunnes pasteijat ovat kauniin värisiä.


Toscapiirakkaa



Soijarouhepasteijoita




4 kommenttia:

  1. Ooo... Yum, yum! En ole miesmuistiin syonyt toscapiirakkaa. Ja perhe ei ole varmaan elaissaan maistanut sellaista. En ole ainakaan koskaan tormannyt taalla toscapiirakan reseptiin. Eli pitaa vissiin kokeilla. Ja noi pasteijat on mieltsin hyvan nakoisia. Pitaa vain vehkailla joku muu tayte - taalla kun Myllynparasta ei loydy. :(

    VastaaPoista
  2. PS. Noi sun ottamat kuvat on fantastisia. Ihan kuin suoraan parhaastakin keittokirjasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mun mielestä on kivaa, että kuvasta voi lähes maistaa sen, mitä siinä on :)

      Poista
  3. Juu, nyt annat perheelle uuden makuelämyksen Toscapiirakan muodossa :)
    Ihan järkyttävän hyvää ja ihanan mehevää, kuorrutuksen ollessa sopivan tahmeeta ja rapeaa.
    Osaisikko itte tehdä tollasta lehti/torttutaikinaa ? Ennen aikaan noi taikinat tehtiin itte, joten mahdotonta se ei ainakaan oo. Sitä tarvii vaan kaulia ja kääntää, kaulia ja kääntää, että tulee lehtevää :)

    VastaaPoista