Tänään oli hyvä päivä leipoa jouluinen kakku.
Kehittelin Kardemummakakusta PiparKakunja täytyy sanoa, että ei mennyt ollenkaan pipariksi.
Kakusta tuli aivan ihanaa,
oli pakko maistaa jo tänään palat,
vaikka huomenna kakku onkin vasta täydellistä.
PiparKakku
3 dl kauramaitoa
150 g sulatettua vegaanista margariinia
2,5 dl sokeria
3 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
pinnalle raesokeria
Rasvaa ja jauhota 24-senttinen kakkuvuoka.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kauramaito, margariini, sokeri, mausteet ja suola.
0,5 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
pinnalle raesokeria
Rasvaa ja jauhota 24-senttinen kakkuvuoka.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kauramaito, margariini, sokeri, mausteet ja suola.
Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe
sekä ruokasooda ja sekoita ne hyvin.
Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi
Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi
ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 45 minuuttia.
Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 45 minuuttia.
Peitä kakku leivinpaperilla puolen tunnin paistamisen jälkeen,
jotta sen pinta ei pala.
Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa.
Et edes laittanut mitaan varsinaista munankorviketta?
VastaaPoistaTää kakku ei tarvii mitään korvikkeita :)
VastaaPoista