Tyttäreni, joka ei todellakaan kaikista kakuista tykkää,
sanoi tänä iltana näin Kardemummakakusta.
juuri sopivan kosteaa,
juuri sopivan kardemummaista,
juuri sopivaa sunnuntai-iltaan.
Bongasin reseptin muutama päivä sitten
Kamomillan Konditoria-blogista ja ihastuin heti :)
Tässä tulee resepti.
3 dl kaura- tai muuta kasvimaitoa
150 g sulatettua vegaanista margariinia
2,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
pinnalle raesokeria
Rasvaa ja jauhota 24-senttinen kakkuvuoka.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kauramaito, margariini, sokeri, kardemumma ja suola.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kauramaito, margariini, sokeri, kardemumma ja suola.
Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda
ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi
Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi
ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 45 minuuttia.
Peitä kakku leivinpaperilla puolen tunnin paistamisen jälkeen,
jotta sen pinta ei pala.
Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Säilytä valmis kakku ilmatiiviisti huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti