"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

tiistai 10. helmikuuta 2015

Taunon HerkkuKasvisGratiini

Tauno on maailman ihanin kissa. Ainakin mun mielestä.
Taunon suurinta herkkua on ollut maito,
lasista juotuna, pöydältä nuoltuna, ihan miten vaan.
Nyttemmin Tauno ei enää saa juoda maitoa allergioidensa takia,
eikä meillä kyllä olisi sitä enää tarjollakaan.

Silti Tauno viihtyy keittiössä, kun teen ruokaa.
Tänään tein ensimmäistä kertaa vegaanista kasvisgratiinia
ja maistoin sitten kastiketta.
Tauno kurkotteli pakastimen päältä mun tekemisiä
ja päätin kokeilla, maistuisiko sillekin gratiinikastike.
Jo vain maistui :) Tauno nuoli lusikan ihan kiiltäväksi.

Taunon Kasvisgratiini menee näin :

4 dl kaurakermaa
0,75 dl oluthiivahiutaleita
(Oluthiivahiutaleet voit korvata juustoraasteella,
puoli pussia Vegaanin juustomuruja tai
reilu  puolikas Violife for pizza raastettuna
tai Oddlygood juustoraastetta puolisen pussia)
mustapippuria, paprikajauhetta ja suolaa (maun mukaan)

1 kg pussi Porkkana-Kukkakaali-Parsakaalisekoitusta (pakaste)

Kiehauta kerma kattilassa, lisää oluthiivahiutaleet
ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Jos käytät juustoraastetta,
kiehuta kastiketta ensin
muutama minuutti ja
lisää raaste sitten.
Ota kattila hellalta ja lisää mausteet.

Kaada pakastekasvikset laakeaan uunivuokaan
ja kaada kastike kasvisten päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa n. tunti ja vartti.
Sekoita gratiinia pari kertaa kypsennyksen aikana
ja kokeile porkkanoiden kypsyyttä.
Kun porkkanat ovat pehmeitä, on gratiini valmis.

Keitä nauhapastaa tai spagettia ja
nauti Taunon Kasvisgratiinia pastakastikkeena.

Oluthiivahiutaleita muuten saa ostettua
ainakin Punnitse & Säästästä.
Luultavasti myös muista kaupoista,
missä myydään vegaaneja tuotteita.


Tarvii sanoa, että mulla taisi olla hieman ennakkoluuloja
tätä gratiinia kohtaan.
Oluthiivahiutaleet eivät tuoksu maailman parhaalle.
Mutta kasvikset veivät hajun mennessään,
eikä hajua enää huomannut, kun gratiini tuli uunista.
Niinkuin mies sanoi, eroa ei huomaa "perinteiseen" gratiiniin.
Eli hyvää on !



2 kommenttia: