Oon ollut koko tähän astisen elämäni
todella huono pizzapohjan tekijä.
Pohja on aina vähintään repeillyt,
mutta useimmiten en ole
saanut sitä edes levitettyä pellille.
Mutta nyt!
Nyt olen löytänyt niin hienon reseptin,
että saan pohjan pellille ilman mitään taistelua.
Pizzapohja
(uunipellille)
2 dl vähän kättä lämpöisempää vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1,5 dl pizzajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Käytän itse Gran Mugnaio Farina per Pizza-jauhoja.
Lämmitä vesi mikrossa.
Lisää kaikki ainekset veteen ja sekoita hyvin lusikalla.
Taikinan on tarkoitus olla löysää.
Laita leivinpaperi pellille ja ripottele paperin päälle vehnäjauhoja,
niitä saa olla "tarpeeksi".
Kaada taikina pellille ja levitä taikina hellästi taputellen
ERITTÄIN jauhoisin käsin pohjaksi.
Jos taikina meinaa tarttua käsiin, niin ota jauhoja lisää,
silloin taikina ei ala repeillä.
Jätä pohja kohoamaan itsekseen sillä aikaa
kun teet täytteen pizzalle.
Älä jaa täytettä aivan reunoihin asti,
pohja saa tilaa hengittää.
Vegaanisen juustoraasteen saa hyvin sulamaan
lisäämällä raasteen sekaan kauraruokakermaa,
esim Aito Juustonmakuista.
Lisää kermaa varovasti sekaan ja sekoita välillä,
sillä juustoraastekermasekoituksesta ei saa tulla
ollenkaan löysää, vaan lähinnä paksua tahnamaista juttua.
Paista pizzaa uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10-11 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti