"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Täydellinen pizzapohja

 Oon ollut koko tähän astisen elämäni

todella huono pizzapohjan tekijä.

Pohja on aina vähintään repeillyt,

mutta useimmiten en ole 

saanut sitä edes levitettyä pellille.

Mutta nyt!

Nyt olen löytänyt niin hienon reseptin,

että saan pohjan pellille ilman mitään taistelua.


Pizzapohja

(uunipellille)

2 dl vähän kättä lämpöisempää vettä

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1,5 dl pizzajauhoja 

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

Käytän itse Gran Mugnaio Farina per Pizza-jauhoja.


Lämmitä vesi mikrossa.

Lisää kaikki ainekset veteen ja sekoita hyvin lusikalla.

Taikinan on tarkoitus olla löysää. 

Laita leivinpaperi pellille ja ripottele paperin päälle vehnäjauhoja,

niitä saa olla "tarpeeksi".

Kaada taikina pellille ja levitä taikina hellästi taputellen 

ERITTÄIN  jauhoisin käsin pohjaksi.

Jos taikina meinaa tarttua käsiin, niin ota jauhoja lisää,

silloin taikina ei ala repeillä.

Jätä pohja kohoamaan itsekseen sillä aikaa

kun teet täytteen pizzalle.

Älä jaa täytettä aivan reunoihin asti,

pohja saa tilaa hengittää.

Vegaanisen juustoraasteen saa hyvin sulamaan

lisäämällä raasteen sekaan kauraruokakermaa,

esim Aito Juustonmakuista.

Lisää kermaa varovasti sekaan ja sekoita välillä,

sillä juustoraastekermasekoituksesta ei saa tulla

ollenkaan löysää, vaan lähinnä paksua tahnamaista juttua.

Paista pizzaa uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10-11 minuuttia.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti