"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

tiistai 21. kesäkuuta 2022

Suklaakeksit Suolapähkinöillä

Melkein kuin Suussasulavat Helpot SuklaaKeksit,

mutta ei ihan. Suussasulavia edelleen, mutta

suolapähkinät tekevät kekseihin ihanan suolaisen twistin.


Suklaa-suolapähkinäkeksit

n. 40 kappaletta

150 g fariinisokeria
225 g margariinia (vegaanista, esim sininen Keiju)
240 g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
145 g tummaa vegaanista suklaata rouhittuna (Pandan tumma suklaa esim)
100 g suolapähkinöitä rouhittuna
2 rkl  kylmää vettä

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi sähkövatkaimella.
(Margariinia ei sulateta.)

Jaa taikinaa esim. kahden isohkon teelusikan avulla pellille kokkareiksi.
Pellille ei tarvitse jättää kovasti leviämisvaraa, 
mutta kannattanee paistaa ensimmäinen pellillinen isommilla varoilla,
niin huomaat, kuinka tiiviisti voit kokkareet laittaa.
Pyöristä ja litistä kokkareet käsin.

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Anna jäähtyä pellillä ensin ja nosta sitten varoen jäähtymään ritilän päälle.
Säilytä keksit peltirasiassa jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti