Melkein kuin Suussasulavat Helpot SuklaaKeksit,
mutta ei ihan. Suussasulavia edelleen, mutta
suolapähkinät tekevät kekseihin ihanan suolaisen twistin.
Suklaa-suolapähkinäkeksit
n. 40 kappaletta
150 g fariinisokeria
225 g margariinia (vegaanista, esim sininen Keiju)
240 g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
145 g tummaa vegaanista suklaata rouhittuna (Pandan tumma suklaa esim)
100 g suolapähkinöitä rouhittuna
2 rkl kylmää vettä
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi sähkövatkaimella.
(Margariinia ei sulateta.)
Jaa taikinaa esim. kahden isohkon teelusikan avulla pellille kokkareiksi.
Pellille ei tarvitse jättää kovasti leviämisvaraa,
mutta kannattanee paistaa ensimmäinen pellillinen isommilla varoilla,
niin huomaat, kuinka tiiviisti voit kokkareet laittaa.
Pyöristä ja litistä kokkareet käsin.
Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Anna jäähtyä pellillä ensin ja nosta sitten varoen jäähtymään ritilän päälle.
Säilytä keksit peltirasiassa jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti