Ihanan rapeita keksejä, joissa on viipyilevä sitruunan maku.
Sitruuna-mantelikeksit
125 g sinistä Keijua
2,75 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl Kaslink kauravispiä
2 rkl sitruunan mehua
4 rkl rapsiöljyä
2,5 dl Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl mantelijauhoa
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl mantelilastuja
Vaahdota margariini ja sokerit.
Lisää kauravispi, sitruunamehu ja öljy.
Lisää kuivat aineet, sitruunan raastettu kuori ja mantelilastut.
Sekoita tasaiseksi. Voit käyttää tässäkin sähkövatkainta.
Taikina jää aika pehmeäksi.
Ota siitä kahdella teelusikalla (tai jälkiruokalusikalla) kekoja pellille.
Pyöritä keot kevyesti sormin pallomaisiksi.
Jätä jonkin verran leviämisvaraa,
pellille mahtuu kerrallaan 9-12 keksiä, pellin koon mukaan.
Paista 175 asteessa keskitasolla n. 10 minuuttia,
niin että keksit saavat kauniin värin, ainakin reunoista.
Anna jäähtyä pellillä viitisen minuuttia,
siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
Säilytä keksit peltirasiassa jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti