Maailman parhaat Seitanpihvit!
Seuraksi salaattia, uusia perunoita.
Maistuu kylmänäkin. Leivän välissä.
Nämä on vaan niiiiiiiin hyviä.
Cherry & Cola BBQ Seitanpihvit
3 dl gluteenijauhoja
0,5 dl kikhernejauhoa
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl smoked paprikajauhetta
1 rkl kasvisliemijauhetta
1 rkl chipotlekastiketta
2 rkl öljyä
2 dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet.
Sekoita aluksi lusikalla, jatka käsin ja vaivaa takina tasaiseksi.
Muotoile taikinasta n. 25 senttiä pitkä pötkö ja
jaa se veitsellä 12-13 osaan.
Pyöritä palat kädessä palloksi, litistä ja venytä.
Aseta pellille leivinpaperin päälle ja venytä pihvejä vielä peltiä vasten.
Pihvit saavat olla aika ohuita.
Valmista marinadi.
Marinadi
1,5 dl Poppamiehen Cherry & Cola BBQ kastiketta
1,5 dl vettä
0,5 dl öljyä
0,75 dl vaaleaa siirappia
muutama ripaus suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada pellille pihvien päälle.
Valele pullasudilla marinadia pihvien päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla.
Ensin 7 minuuttia, ota pelti uunista, valele marinadia pihvien päälle.
Jatka paistamista taas 7 minuuttia lisää, toista marinadin valelu.
Paista vielä 4 minuuttia.
Nosta sitten pelti uunin ylätasolle,
aseta lämpö 300 asteeseen ja grillivastus päälle.
Grillaa pihvejä nopeasti 1,5 minuuttia.
Marinadi muuttuu siirappiseksi ja pihvit saavat vielä kauniimman värin.
Jos haluat grillata pihvejä perinteisemmällä tavalla, eli grillissä,
jätä väliin uunin grillivastusjuttu.
Ota pelliltä talteen marinadin jämät ja valele pihvejä sillä grillaamisen aikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti