joko yhtenä suupalana tai hienostuneemmin herkutellen.
Kannattaa kokeilla !
Suklaakuppikakut minikoossa, noin 35 kpl
2,5 dl kauramaitoa (muukin kasvimaito käy)
1 dl öljyä
2 dl sokeria
3/4 dl kaakaota
1/2 tl suolaa
2 tl vanilliinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
Suklaakuorrutus :
100 g tumman sinistä Keijua
100 g tumman sinistä Keijua
2 tl vanilliinisokeria
hyppysellinen suolaa
7 dl tomusokeria
2-3 rkl kaakaojuomajauhetta
3 rkl kauramaitoa (muukin kasvimaito käy)
Sekoita keskenään kauramaito, öljy, sokeri, kaakao, suola ja vanilliinisokeri.
Sekoita vehnäjauhon sekaan leivinjauhe ja ruokasooda
ja lisää vehnäjauhot sitten kauramaitoseokseen.
Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina muffinssivuokiin, (vuoat kannattaa laittaa muffinssipellille)
ja paista 190 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Jos teet normaalikokoisia kuppikakkuja paistoaika on pitempi, n. 20 mimuuttia.
Kokeile kuppikakkujen kypsyyttä tikulla.
Kuppikakut kannattaa laittaa rasiassa jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää,
jolloin paperivuoat irtoavat helposti.
Tee kuorrute sekoittamalla margariini, vanilliinisokeri, suola ja 4 dl tomusokeria
(kannattaa käyttää sähkövatkainta ja vaahdotusvispilöitä)
lisää sitten kaakoajuomajauhe, maito ja loppu tomusokeri.
Vatkaa niin kauan, että kuorrutteesta tulee tasaista.
Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle.
Voit koristella kuppikakut vaikkapa lakukarkeilla
(kannattaa käyttää sähkövatkainta ja vaahdotusvispilöitä)
lisää sitten kaakoajuomajauhe, maito ja loppu tomusokeri.
Vatkaa niin kauan, että kuorrutteesta tulee tasaista.
Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle.
Voit koristella kuppikakut vaikkapa lakukarkeilla
(kuvissa Tutti Frutti Mixin lakut puolitettuina),
suklaarouheella tai vegaanisilla strösseleillä.
Säilytä kuppikakut jääkaapissa kannellisessa rasiassa.
Kuppikakut voi myös pakastaa, mutta sulata ne rauhassa huoneenlämmössä.
käden nostolla ilmoitan itseni täällä! ^_^ jäin sitten miettimään että minähän tein samalla reseptillä minkä toin, tosiaan isoihin kuppikakkuvuokiin ilman sitä toffeeta ja puolukkaa leivokset, ja nehän onnistui kuohkeiksi ja ilmaviksi, täydellisiksi. mutta muistan että omasta mielestäni paistoin liian kauan..ehkä siinä salaisuus olisikin ollut, paistaa pidempään ja näin välttää mutakakkumaisuus. tein viikonlopun juhliin myös munattoman, maidottoman, gluteenittoman täytekakun ja siis löysin cittarista aivan täydellisesti vaahtoutuvan, hyvänmakuisen maidottoman vispin! O_O sellainen kuin sure whip.
VastaaPoistaMoikka, kannattaa myös kokeilla Kaslinkin vispautuvaa kaurakermaa, se on gluteenitonta, niinkuin kaikki muutkin Kaslinkin tuotteet :) Ja hei vaan ja kiitos vielä kakusta <3
VastaaPoista