Eikä siihen tarvita lihaa tai kananmunia,
eikä edes lehmän maitoa.
Tässä kaksi helppoa ohjetta.
Makaronilaatikko soijarouheesta
400 g makaronia
öljyä
2 dl soijarouhetta
puoli pussia pakastesipulikuutioita
paprikajauhetta, smoked paprikajauhetta,
valkosipulijauhetta ja grillimaustetta
4 dl kauraruokakermaa (Planti)
8 dl vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta
1 rkl soijakastiketta
Kuumenna öljy pannulla, lisää mausteet ja sekoita,
lisää sitten sipulikuutiot ja soijarouhe.
Kääntele niin että kaikki sekoittuvat.
Voit lisätä vähän vettä (tai öljyä) jos seos tuntuu kovin kuivalta.
Älä paista liikaa, vain että soijarouhe maustuu.
Kaada kulhoon makaronit, soijarouheseos,
kasvisliemijauhe ja soijakastike.
Sekoita hieman ja lisää kaurakerma ja vesi.
Sekoita hyvin.
Kaada makaronisoijarouheseos isoon vuokaan
ja sekoita tasaiseksi.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Herkuttele ketsupin kanssa.
Makaronilaatikko nyhtökaurasta
400 g makaronia
öljyä
paketti Nyhtökaura nudea (maustamatonta)
puoli pussia pakastesipulikuutioita
paprikajauhetta, smoked paprikajauhetta,
valkosipulijauhetta ja grillimaustetta
5 dl kauraruokakermaa (Kaslink)
7 dl vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta
Kuumenna öljy pannulla, lisää mausteet ja sekoita,
lisää sitten sipulikuutiot ja nyhtökaura.
Kääntele niin että kaikki sekoittuvat.
Jos nyhtökaurassa on isoja paakkuja,
niitä kannattaa pienentää paistinlastalla pienemmäksi.
Kaada kulhoon makaronit, nyhtökauraseos ja kasvisliemijauhe.
Sekoita hieman ja lisää kaurakerma ja vesi.
Sekoita hyvin.
Kaada makaronisnyhtökauraseos isoon vuokaan
ja sekoita tasaiseksi.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Herkuttele ketsupin kanssa.
Makaronilaatikko soijarouheesta. |
Makaronilaatikko nyhtiksestä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti