Ai ai. Maapähkinävoita. Raparperia.
Lempiherkkuja molemmat.
Erikseen ja yhdessä.
Löysin tämän ihanan reseptin
Chocochilin blogista,
muutin ohjetta hieman itselleni sopivammaksi :)
Alkuperäinen ohje löytyy ylläolevasta linkistä.
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl rypsiöljyä
3 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
Päällinen:
3-4 dl raparperipaloja
75 g margariinia
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl rypsiöljyä
3 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
Päällinen:
3-4 dl raparperipaloja
75 g margariinia
1 dl sokeria
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl sokeroitua maapähkinävoita
2 dl vehnäjauhoja
n. 1 rkl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
Sekoita kuivat aineet yhteen. Yhdistä öljy ja kasvimaito.
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl sokeroitua maapähkinävoita
2 dl vehnäjauhoja
n. 1 rkl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
Sekoita kuivat aineet yhteen. Yhdistä öljy ja kasvimaito.
Kääntele kuivat aineet nesteeseen muutamassa erässä.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24cm).
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24cm).
Kaada taikina vuokaan.
Ripottele pinnalle raparperipalat.
Vaahdota margariini ja sokeri.
Ripottele pinnalle raparperipalat.
Vaahdota margariini ja sokeri.
Lisää maapähkinvoi ja vehnäjauhot ja
sekoita käsin tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
Lisää tarvittaessa hiukan kasvimaitoa.
Ripottele maapähkinvoitaikinamurut raparperipalojen päälle.
Ripottele maapähkinvoitaikinamurut raparperipalojen päälle.
Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia,
mutta tarkista kakun kypsyys kokeilutikun avulla.
Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla.
Kakku on aivan ihanaa yksistäänkin,
mutta itsetehty Vaniljajäätelö kruunaa kyllä koko kakun !
Wow. Enpa ole tullut koskaan ajatelleeksi yhdistaa raparperia ja maapahkinavoita. Kuulostaa ja nayttaa herkulliselta!
VastaaPoistaJa kannattaa kokeilla, todella hyvää kakkua !
VastaaPoista