"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

sunnuntai 23. elokuuta 2015

KauraLastut


Eilen illalla toin kuistilta sisälle keittiööni
ensimmäisen ikinä ostamani lehmän.
Ostin tämän ihanuuden jotain 23 vuotta sitten,
se oli rakkautta ensisilmäyksellä.
Sittemmin lehmä päätyi kuistille koristeeksi
muutamaksi viime vuodeksi,
kunnes eilen ajattelin, että sen on päästävä
jälleen kotiin ja mun keittiöön.
Yö astianpesukoneessa ja
nyt se on taas kuin uusi.
Vähän se pyörittelee silmiään ihmeissään,
mutta eiköhän se nopeasti totu keittiöelämään.
Nostalgisia fiiliksiä !

Yksi mun rakkaimmista resepteistä
on ollut yli kahdenkymmenen vuoden ajan
aikoinani Anna-lehdestä löytämäni
Keskikoulun Kauralastut.
Nyt resepti piti vain veganisoida :)

KauraLastut

3 dl sokeria
1/2 dl Alpron Coconut-ruokakermaa
(Lisäys - tuota kermaa ei enää taida saada mistään,
tavallinen kauraruokakerma käy mainiosti.)
1/2 dl siirappia
1 1/2 dl kasvimargariinia (sininen Keiju)
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään.
Nosta kahdella lusikalla kokkareita pellille.
Jätä reilusti leviämisvaraa, vain kuusi kokkaretta pellille.
Paista 175 asteessa n. 8 minuuttia kauniin ruskeiksi.
Anna lastujen jäähtyä pellillä muutama minuutti
ja siirrä ne sitten jäähtymään tasaiselle alustalle.

Ai että <3







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti