vegaanin Brookies-reseptin !
Brookiesit ovat yhtä kuin Brownies
ja Chocolate Chip Cookies päällekkäin.
Voiko suklaan ystävä paljon parempaa kuvitella ?
tai ainakin mulla se on jäänyt lähes aina raa'aksi keskustasta.
Tällä kertaa Brookiesit onnistuivat tosi hyvin.
Reseptien kehittely siis kannattaa :)
Vegaaniset Brookiesit
Brownies-taikina
3,5 dl sokeria
1,5 dl omenasosetta (sokeroimatonta)
2 rkl vettä
1 dl vettä
2 tl pellavansiemenrouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaota
0,5 dl kaakaojuomajauhetta (maidotonta, esim Lion)
2 tl vaniljasokeria
3/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Sekoita sokeri, omenasose ja vesi.
Sekoita toisessa kipossa pellavansiemenrouhe desiin vettä.
Lisää vesipellavansiemenrouheseos sokeriomenasosevesiseokseen.
Mittaa isompaan kulhoon jauhot, kaakaot,
vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Lisää joukkoon nestemäinen sekoitus.
Sekoita tasaiseksi ja kaada n. 27 cm kertaa 19 cm vuokaan.
(Mulla nyt on tuon kokoinen vuoka, suunnilleen tuota luokkaa
kun vuuan koko on, niin Brookieseista tulee mukavan paksuja.)
Vuokaan kannattaa laittaa pohjalle leivinpaperi,
niin valmis Brookies on helppo ottaa vuuasta pois.
Paista Brownies-pohjaa 200 asteessa n. puoli tuntia.
Paistotikulla kannattaa kokeilla, varsinkin keskeltä,
ettei taikina ole löysää eikä kovin raakaa.
Kun Brownies-pohja on uunissa,
tee sillä välin Chocolate Chip Cookies-päällinen.
Chocolate Chip Cookies-taikina
125 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 dl kauramaitoa
100 g Panda Hurmaava Tumma suklaata
Sulata margariinia ihan vähän, niin että se on pehmeää.
Lisää joukkoon kaikki ainekset, Hurmaava Tumma rouhittuna.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kun pohja on paistunut, ota se uunista ja
lusikoi Cookies-taikina nokareiksi pohjan päälle.
Taikinan ei tarvitse olla tasaista, se tasoittuu uunissa kyllä.
Paista vielä n. 20 minuuttia, tai kunnes CCC-päällinenkin on kypsä.
Nosta Brookies vuuasta jäähtymään vaikkapa tarjottimelle
ja anna jäähtyä kunnolla, ennenkuin leikkaat sen Brookieseiksi :)
Säilytä jääkaapissa.
Kiitos siskolleni alkuperäisestä Brownies-reseptistä !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti