Kakkuhammasta kolottaa ?
Maustepussit huutelee kaapissa ?
Jos yksikin kohta osui oikeaan, niin
tässä on loistava apu tilanteeseen.
Alkuperäinen ohje Kamomillan Konditorian.
Banaanikakku mausteilla
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
3 kunnolla kypsää banaania
2 dl vettä
1 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 rkl kanelia
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl maustepippurijauhetta
1 rkl kanelia
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl maustepippurijauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
Muussaa banaanit haarukalla,
sekoita joukkoon vesi, öljy,
sokeri, suola ja mausteet.
Sekoita vehnäjauhojen joukkoon
leivinjauhe ja ruokasooda,
ja lisää jauhoseos banaaniseokseen.
Sekoita hyvin.
Kaada taikina voideltuun
ja korppujauhotettuun
kuivakakkuvuokaan.
ja korppujauhotettuun
kuivakakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa ensin 30 min uunin keskitasolla,
sitten vielä 30 min uunin alatasolla.
Kokeile tikulla kypsyyttä.
Anna kypsän kakun lepäillä vuoassa hetkinen,
kumoa se sitten lautaselle.
Kun kakku on jäähtynyt,
voit kuorruttaa sen sokerivesikuorrutuksella.
Mulla sattui olemaan hyllyssä banaaniesanssia,
laitoin sitä sokerivesikuorrutukseen makua antamaan.
Säilytä kakku jääkaapissa,
tai pakasta osa pahan päivän varalle.
(Itse pakastan viipaleina, sulavat nopeammin.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti