Nyt, vuonna 2019 vegaanisena.
Olkaa hyvät.
Raparperi-marenkipiirakka
pohja
150 g sinistä Keijua
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä
täyte
400 g raparperin paloja
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
marenki
1 dl kikherneiden säilykelientä
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Sekoita sähkövatkaimella, lisää vielä vesi ja sekoita/vatkaa taikina tasaiseksi.
Painele ison piirakkavuoan pohjalle. Taikinasta riittää myös kahteen pienempään vuokaan.
Sekoita raparperien joukkoon perunajauhot ja sokeri.
Jos käytät pakastettuja raparperin paloja, sulata ne hyvin ja siivilöi neste pois.
Levitä raparperit piirakkataikinan päälle ja
paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
Jos teet kaksi pienempää piirakkaa, paistoajaksi riittää n. 25 minuuttia.
Piirakka saa kypsyä lähes kokonaan, eli se saa saada väriä.
Vatkaa kikherneliemi kovaksi vaahdoksi, lisää vanilliinisokeri.
Lisää sokeri vähitellen, samalla vatkaten.
Jatka vatkaamista vielä niin että vaahdosta tulee kovaa ja kiiltävää.
Levitä marenki paistuneen piirakan päälle ja paista keskitasolla 150 asteessa n. 15 minuuttia
tai kunnes marenki on saanut hieman väriä.
tai kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile vaniljakastikkeen (esim. Oatly) kanssa.
Jos et malta odottaa jäähtymistä, piirakka on ihanaa ihan lämpöisenäkin :)
Säilytä piirakka jääkaapissa.
Marenkivaahto kikherneliemestä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti