Lanttulaatikko on perunalaatikon kanssa mun jouluruokarakkaus.
Siinä missä perunalaatikko on suuritöisin laatikko, lanttulaatikko onkin sitten helpoin.
Ainakin jos käyttää valmista lanttusosetta :)
Lanttulaatikko
4 pientä foliovuokaa tai 3 isoa.
1 kg lanttusosetta
1 dl korppujauhoja
2 dl kaurakermaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia (tai maun mukaan)
ripaus muskottipähkinää ja inkivääriä
2,5 dl vettä
Turvota korppujauhot kaurakermassa.
Sekoita korppujauhoseos lanttusoseeseen,
lisää suola, mausteet, siirappi ja vettä sen verran,
että seoksesta tulee juoksevaa.
Kaada seos voideltuihin vuokiin.
Voit ripotella päälle korppujauhoja jos haluat,
ja tehdä lusikalla koristepainalluksia.
Paista 175 asteessa n. 1-1,5 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti