"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Maapähkinävoi-RaparperiPiirakka

Raparperien aika on taas kohta.
Keksin tehdä Maapähkinävoi-Raparperikakusta piirakan :)

Maapähkinävoi-RaparperiPiirakka

pohja :

150 g Sinistä Keijua
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

 päälle :

400 g raparperipaloja

75 g margariinia
2 dl sokeria
1 dl maapähkinävoita (sileää tai crunchya)
2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota Keiju ja sokeri,
lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe
ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen
28 senttisen piirakkavuoan pohjalle.

Ripottele raparperin palat pohjan päälle.

Vaahdota Keiju ja sokeri, 
lisää vehnäjauhot ja maapähkinävoi
ja sekoita murumaiseksi.
Ripottele raparperien päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Paista 200 asteessa alatasolla n. puoli tuntia,
kokeile kypsyyttä, 
tarvittaessa voit heittää leivinpaperin päälle,
ettei piirakka saa väriä liikaa.

Nauti joko pelkiltään tai vaniljajäätelön kanssa :)





1 kommentti: